Default

Toelichting Groene kaart / pas Nh 1816 verzekeringen

Als u een voertuig bij ons verzekerd op de Combi polis (bij verzekeraar Noord Hollansche 1816) betekend dit dat u van ons geen groene kaart krijgt zoals u in het verleden gewend was. U krijgt van ons een pasje. Hierop staan uw gegevens en de gegevens van het verzekerde voertuig.  

Op de achterkant van dit pasje zult u de groene kaart vinden. U heeft dus geen papieren groene kaart meer. Dit betekend dat als u op vakantie gaat u het pasje mee moet nemen. 
 

Vind u dit maar niets en heeft u liever op de ouderwetse manier een papieren groene kaart bij u dan kunt u dit aan ons doorgeven en zullen wij ervoor zorgdragen dat u deze ontvangt. 
 

De papieren groene kaart is echter maar één jaar geldig. De combi pas met de groene kaart is vaak 5 jaar geldig. hieronder vind u informatie over wanneer u een nieuwe combi pas ontvangt.

 
  • Polispassen waarop de gegevens van een motorrijtuig staan vermeld hebben in verband met hun groene kaart functie een geldigheidsduur van 5 jaar, die op de pas in de vorm van een validperiode staat vermeld. Na afloop van die termijn wordt automatisch een nieuwe pas verstrekt.
 
  • Polispassen waarvoor de groene kaart functie niet van toepassing is (staat voorop de pas vermeld)  kennen geen validperiode en zijn dus onbeperkt geldig. 
 
  • Er zijn passen zonder groene kaart functie uit eerdere series in omloop waarop nog wel een validperiode vermeld staat. Om het onnodig verstrekken van nieuwe polispassen te voorkomen blijven die passen ook na het verlopen van de geldigheid gewoon van kracht en worden dus niet vervangen.